Inicio SANIDAD SENDECOECS ENCETA LA TEMPORADA AMB UNA RUTA A LA COVA DE LES FERRERIES DE BORRIOL

SENDECOECS ENCETA LA TEMPORADA AMB UNA RUTA A LA COVA DE LES FERRERIES DE BORRIOL

por Admin

Un nodrit grup de senderistes, més de 40 persones, han sigut els encarregats d’inaugurar l’any d’excursions de SendeCOECS, el Grup de Senderisme del Col•legi Oficial d’Infermeria de Castelló. El lloc escollit en esta ocasió ha sigut Borriol, proper a la capital de la Plana i un recorregut molt fàcil per a començar l’any amb tranquil•litat, prenent-li el pols a la muntanya.

Això sí, la ruta no podia començar sense un bon cafè a la Plaça de la Font de Borriol. Després d’este els senderistes han pres el camí cap a la muntanya en una ruta de tan sols 11 quilòmetres de distancia i amb un perfil molt suau.

La ruta de la Cova de Les Ferreries ens ha permés coneixer un indret molt desconegut per a molts veíns de Castelló tot i estar tan a prop de la capital de la Plana i del propi Borriol, la Cova de Les Ferreries. A ella hem pogut accedir de forma molt fácil per una ruta que discorre, en la seua major part, per pistes de muntanya de bona amplaria i a on no es infreqüent trovar-se ciclistes en plena activitat.

L’arribada a la cova ha sigut un descobirment per a molts dels senderistes que han pogut gaudir d’este monument natural i, els mes intrepids, inclús endinsar-se un poc en la terra en busca dels misteris d’esta mole de roca.

La tornada cap a Borriol, per camps d’oliveres i garroferes ha sigut un autenitc passeig per a les 42 persones que hem iniciat l’any de SendeCOECS. Ara ens queda començar a preparar-nos un poc fisicament per afrontar els nous reptes que ens planteja Roberto Chordà fins a l’estiu i que, de ben segur, no serán tan fàcils com esta ruta per Borriol.

IMG_3437

Les noves fites de SendeCOECS

El 14 de febrer SendeCOECS realitzarà una ruta pels Camins Vells del Desert dels Palmes amb eixida a la Pobla Tornesa d’aproximadament 15 quilòmetres.

El 28 de març hem programat una ruta circular amb eixida a Tales de 15 quilòmetres de recorregut.

IMG_3442

El 25 d’abril la cita la tenim en la “Catedral del Senderisme Valencià”, el Barranc de l’Infern, entre la Vall d’Ebo i la Vall de Laguar, a Alacant. Allí recorrerem els mítics 6.873 graons tallats en la roca per a finalment quedar-nos a menjar en els voltants, en un restaurant.

En el mes de maig està previst fer alguna ruta més pròxima. Segurament per Cirat o bé una circular als peus el nostre gegant, el Penyagolosa.

Al juny arriba la nostra clàssica ruta de cicloturisme per la Via Verda de Ojos Negros. En aquesta ocasió l’eixida la realitzarem des de la Pobla de Valverde amb finalització en la piscina d’Altura (per a menjar allí i, els que desitgen, es puguen donar un bany en la mateixa).

Recordeu que SendeCOECS te un perfil propi a Facebook (https://www.facebook.com/groups/312059778915924/) y un blog a on podeu seguir les nostres eixides i apuntar-vos al grup. Si voleu mes informació també podeu contactar amb la organització de SendeCOECS a . Gabriel Ferrándiz/COECS.

Related Articles

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Contiene enlaces a sitios web de terceros con políticas de privacidad ajenas que podrás aceptar o no cuando accedas a ellos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad